Prăjiturile Bakuko

Esenta vietii din prajituri

Prajiturile m-au invatat ca:  nu orice lucru se poate inlocui toate au un timp al lor nimic nu trebuie grabit amanuntele fac diferenta un lucru marunt poate transforma perfectiunea intr-un dezastru mereu calitatea e mai presus de cantitate masura este cheia nimic nu “merge si asa” in spatele unei placeri se afla ore de studiu si incercari intotdeauna contrastele se…

Prăjiturile Bakuko

Legume la desert?

Se cunoaște faptul că farfuria ideală conține: 50% legume, 25% proteine și 25% amidon. Dar cum ar fi dacă păstrăm proporția într-o prăjitură? Legumele precum sfecla roșie, vânăta, dovlecelul sunt surse de acid folic, vitamina B6 și C, magneziu, potasiu și antioxidanți care în mare parte nu dispar în urma tratării termice. Adăugându-le în rețete dulci, acestea reduc semnificativ…

Prăjiturile Bakuko

Pasiunea pentru prăjituri

Dulciurile sunt plăcere și emoţii, un mod de a comunica! Printre preferate se regăsesc: torturile care ne bucură aniversările și alte evenimente importante, iar apoi plăcinta/checul/prăjitura bunicii/mamei/mătusii, Toate ne rămân în amintire ca fiind minunate. Nu reținem număr de calorii, glucide și carbohidrați. Reținem emoția evenimentului și persoanele din jurul nostru. Acesta este motivul pentru care facem dulciuri! Sa…